contacteer fijne werkplek

BLOG

De juiste match vinden tussen kandidaat en bedrijf is geen sinecure. Meer dan ooit is het een strategische speurtocht om net dié persoon te selecteren die een belangrijk steentje zal bijdragen aan de ambities en doelstellingen van jouw onderneming.

“Het zoeken naar een nieuwe medewerker is een pad vol valkuilen en loopt meestal moeizaam. Een verkeerde aanwerving zorgt bovendien voor onvrede en inefficiëntie in het bedrijf. Met een assessment kom je echter tot een objectieve selectiebeslissing ”, vertelt Sarah Vanthournout, enthousiaste matchmaker bij Fijne Werkplek (FW).

Wat houdt een FW Assessment in?

Tijdens een assessment bij Fijne Werkplek wordt een kandidaat diepgaand gescreend. Hierbij worden talenten, valkuilen, persoonlijkheid en motivatie uitvoerig in kaart gebracht. Daarbij wordt de match met de functie en jouw bedrijf nauwgezet geanalyseerd.

Terwijl een klassiek sollicitatiegesprek hooguit een uurtje in beslag neemt, duurt een assessment minimum een halve dag, tot zelfs een volledige dag. Kandidaten worden niet gescreend op vaktechnische kennis, maar wel op soft skills zoals o.a.:

  • Werkhouding en motivatie
  • Organisatietalent
  • Leervermogen
  • Sociale en emotionele intelligentie
  • Commerciële vaardigheden

“Fijne Werkplek is zowel een assessment als development center”, verduidelijkt Sarah. “Bij een assessment focussen we ons op het vinden van nieuwe, potentiële medewerkers. Bij een development screening richten we ons daarentegen op de groeimarge van huidige werknemers.”

Uiterst grondige screening

Bij een assessment draait het niet om buikgevoel of hanteren we geen lukrake vragenlijst. De kandidaat neemt – na een grondige intake – deel aan één of meerdere tests. Dit kan een rollenspel zijn, een business case, een gestructureerd interview, … Tijdens deze tests wordt gekeken naar de inzetbaarheid van de talenten binnen jouw onderneming, bedrijfscultuur, manier van werken, enz. Elk van deze testen is wetenschappelijk onderbouwd en geeft een goed inzicht in de competenties, sterktes en ambities van kandidaten.

“We begeleiden kandidaten gedurende het hele assessment en geven dezelfde dag nog feedback aan de kandidaat én aan de werkgever. Hiervan krijgt de werkgever achteraf een gestructureerd rapport (indien gewenst) met daarin de resultaten van de tests, onze observaties en analyses met betrekking tot werving en/of ontwikkeling”, verduidelijkt Sarah.

Samen een fijne werkplek creëren

Dankzij onze assessments, maar ook onze afzonderlijke tests zoals het peilen naar werkgedrag, fluïde intelligentie (leervermogen) en persoonlijkheid, realiseren we samen met bedrijven en de overheid aantrekkelijke werkplekken. De mogelijke functies in die werkplekken ademen uitdaging, groei, verbinding, feedback en creativiteit uit waardoor iedereen zich geïntegreerd voelt en een positieve werkbeleving ervaart.

Wil je zelf als onderneming aan de slag om een fijne werkplek te creëren? Contacteer ons vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek.

Naast jouw zoektocht naar de juiste medewerker kunnen wij jou als ondernemer trouwens ook bijstaan in het “vergroenen” van de werkplek en de implementatie van (inclusieve) HR-projecten.

 

 

Loading...