Haal de natuur naar binnen op kantoor!

4 redenen om jouw (home)office groener te maken.

Met Fijne Werkplek willen we positieve werkomgevingen creëren waar jouw medewerkers graag vertoeven. Wat hiertoe zeker bijdraagt, is meer groen op de werkvloer. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat planten op kantoor op meerdere vlakken een positief effect hebben op werknemers.

Denk je na om te investeren in een groenere werkplek? Deze 4 redenen trekken je zeker over de streep.

#1 Planten zorgen voor meer welzijn op het werk

We halen er even de wetenschappelijke cijfers bij, want er is de laatste jaren heel wat onderzoek gedaan naar het effect van groen op de werkvloer.  De cijfers liégen er niet om, in een groenere werkomgeving:

N

dalen stress en negatieve gevoelens met maar liefst 60%

N

verminderen spanning en angst met 37%

N

gaan boosheid en vijandigheid 44% bergaf

N

neemt vermoeidheid af met 38%

Misschien valt jouw mond nu al open van verbazing? Weet dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. Bloemen en planten op kantoor hebben immers nog heel wat bijkomende voordelen.

#2 Meer groen, meer productiviteit

Voeg je planten toe aan een kil, saai en grijs kantoor, dan stijgt de productiviteit instant met 15%.

Je hoeft niet meteen een heel bos neer te poten, één plant per vierkante meter verbetert het geheugen van medewerkers al aanzienlijk. Let wel, het is hierbij heel belangrijk dat de medewerker de plant kan zien vanaf zijn of haar werkplek.

#3 Planten zorgen voor een schonere lucht

Planten fleuren niet alleen jouw home office of bedrijf op, ze zorgen ook nog voor propere lucht. Onze kantoren zijn tegenwoordig supergeïsoleerd. Op zich allemaal goed en wel, maar hierdoor hebben we vaker te kampen met droge en zuurstofarme lucht. Dit kan leiden tot o.a. hoofdpijn, een droge huid en ademhalingsproblemen.

Wist je dat je dit eenvoudigweg kan oplossen door een vleugje groen toe te voegen. Kies trouwens voor specifiek luchtzuiverende planten zoals klimop, lepelplant of krulvaren. Deze zetten overdag CO2 om in zuurstof en brengen waterdamp in lucht waardoor de luchtvochtigheid verbetert.

#4 Meer groen is minder geluidsoverlast

Planten hebben een gunstig effect op de akoestiek. Ze werken als een soort natuurlijke geluidsmuur op kantoor en dat zorgt weer voor minder geluidsoverlast én een betere concentratie.

Het is één van de redenen waarom landschapskantoren vaak kiezen voor meer planten op de werkvloer. Plaats voor het beste effect grotere planten in potten in de hoeken van de ruimte.

Kies voor een groenpakket op maat

 

Na het lezen van al deze argumenten heb je ongetwijfeld zin om meteen de plaatselijke tuincentra onveilig te maken, maar een gebrek aan groene vingers houdt je tegen.

Geen nood, wij van Fijne Werkplek komen graag ter plaatse om jou het nodige advies te geven welke planten je het best op welke plek zet.  Bovendien kan je bij ons ook creatieve groenpakketten bestellen, bestaande uit één of meerdere planten en een doodle set om de creativiteit aan te scherpen. Leuk om aan de medewerkers cadeau te doen met bijvoorbeeld kerst- of eindejaar.

De zorg voor de planten laten wij trouwens volledig aan de werknemers over. Dit zorgt immers voor verbinding en fijne gespreksonderwerpen. Meer hierover in een volgend blogbericht.

Loading...