groene werkplek

Fijne Werkplek weet als geen ander hoe belangrijk een aangename werkomgeving is, en roept daarom Groene Werkplek in het leven! We vergroenen hierdoor heel wat werkplekken en creëren een gezonde werkomgeving waarin elke werknemer zich thuis kan voelen.

Groene Werkplek maakt echter niet alleen de ruimte aangenamer om te vertoeven. Je bent je er mogelijks niet helemaal bewust van, maar het heeft ook een positieve invloed op je lichaam en geest. Zaken die de productiviteit en motivatie alleen maar aanwakkeren!

Wist je dat…

N

stress en negatieve gevoelens met maar liefst 60 procent dalen?

N

spanning en angst verminderen met 37 procent?

N

boosheid en vijandigheid 44 procent bergaf gaan?

N

vermoeidheid afneemt met 38 procent?

Hoog tijd dus om het nodige groen voor jouw bedrijf en de thuiswerkers aan te schaffen!

groene werkplek - fijne werkplek
Fijne werkplek - groene werkplek

CREATIEF MET KAMERPLANT

Wil jij ook meer planten op kantoor? Bij elke aanvraag komen we zelf ter plaatse. We letten op de architectuur, het interieur, de luchtvochtigheid, de sfeer en kleuren op kantoor en de lichtsterkte. En uiteraard luisteren we ook naar jouw wensen en noden!

Na ons bezoek zetten we onze designer aan het werk. We werken een voorstel op maat uit met een grote diversiteit aan planten en zorgen voor een daarbij horend gietplan. We voorzien tevens plantenbakken of andere leuke alternatieven die passen binnen het kantoorinterieur.

Klaar voor je groene make-over? Wij verzorgen alles; van levering tot plaatsing tot onderhoud van de kantoorplanten!

Extra goed nieuws voor iedereen die zelfs cactussen niet in leven kan houden: indien gewenst komt onze eigen onderhoudsdienst langs voor het afstoffen, snoeien, bemesten en wateren van de planten. Zieke planten kunnen dan ook vervangen worden. Geen stress dus!

GROENE BINNENGEVEL

Wil je graag de buitenwereld naar binnen brengen op kantoor maar heb je niet voldoende ruimte voor planten? Dan zijn groene kaders, wanden of verticale tuinen jou misschien wel op het lijf geschreven! We komen bij jou op kantoor langs om de mogelijkheden te bekijken.

Aan de hand van de lichtsterkte in een ruimte beslissen we met welk materiaal we aan de slag gaan. Ook voor donkere ruimtes hebben wij toffe oplossingen! Zo is mos dé ideale plant voor ruimtes met weinig licht. Het vraagt verder amper tot geen onderhoud en geeft meteen een frisse, natuurlijke look aan je kantoor. Daarnaast is het een bron van rust; een mosmuur is onder andere een ideale geluidsdemper.

Na een bezoek en het luisteren naar jouw wensen maken we onze aanpak visueel. Werken we met mossen of levende planten? Misschien zelfs een combinatie? Integreren we kleur? Zorgen we voor één groot plantenvlak of werken we met kleinere kaders? Wij helpen jouw muren tot leven te brengen!

Na goedkeuring van de plannen en offerte gaan we aan de slag. We installeren de groene wand of verticale tuin aan de hand van een modulair systeem en verzorgen nadien ook het onderhoud.

Fijne werkplek - groene werkplek
Fijne werkplek - groene werkplek

GROENE BUITENGEVEL

Het plaatsen van een groene buitengevel is een uitstekende investering. Kiezen voor verticaal groen zorgt voor een verhoging van biodiversiteit, fijne kleuren en geuren en trekt heel wat nuttige insecten aan zoals bijen, vlinders, kevers,…

Een groene gevel staat voor betrokkenheid en aandacht voor een beter milieu. Je bespaart op energiekosten voor het verwarmen en verkoelen van het gebouw door de verbeterde thermische isolatie van uw bedrijfspand. De impact van uw bedrijf krimpt en uw groene muren maken dat uw stakeholders direct duidelijk!

GROEN OP HET KANTOORTERREIN

Groene Werkplek creëert graag natuurlijke, streekeigen, biodiverse en onderhoudsvriendelijke kantoorterreinen met aandacht voor een grote verwevenheid tussen bebouwing en omgeving. Wij begeleiden je, indien gewenst, ook met het bekomen van een vergunning tijdelijke natuur en/of subsidiedossiers (bv. voor ontharding).

In samenwerking met Den Dar, een duurzame imkerij, kunnen wij ook voor impactvolle bijenplekken zorgen. Mensen zien steeds meer het belang van bijen in, en we ondersteunen hen graag bij hun keuze om aan de slag te gaan met bijen om zo de biodiversiteit mee in ere te houden.

Fijne werkplek - groene werkplek
Fijne werkplek - groene werkplek

BLOEMEN DOEN BLOEIEN

Als er iets is wat een werkplek letterlijk én figuurlijk meteen opfleurt, dan is het wel de aanwezigheid van bloemen. Naast het feit dat ze de ruimte opvrolijken en mooier maken, verbeteren ze o.a. de gemoedstoestand, verlagen ze het stresshormoon cortisol en versnellen ze genezing. Niet enkel de bloemen bloeien open, maar ook diegenen die in hun aanwezigheid werken! Daarom zetten we ze graag ten volle in voor een positieve werkbeleving.

Een bloemenweide op je kantoorterrein? Een weelderige pluktuin op je dakterras? Een prachtig boeket in je onthaal of vergaderzaal? Een creatieve bloemendecoratie op je event? Groene Werkplek steekt graag de handen uit de mouwen om deze vrolijke sprankel ook in jouw kantooromgeving duurzaam te implementeren!

Voor het aanleggen van bloemenweides, pluktuinen, fruitige werkplekken,… werken wij samen met Den Dar, een duurzame imkerij die eveneens gespecialiseerd is in het creëren van kleurrijke, groene (bijen)plekjes in en rond huis.

Loading...