Biofiele werkplek

Fijne Werkplek begrijpt het cruciale belang van een stimulerende werkomgeving, daarom introduceren we de Biofiele Werkplek! Deze aanpak verrijkt werkplekken met natuurlijke elementen, creëert gezonde werkomgevingen en maakt elke ruimte aangenamer voor werknemers.

 

Een Biofiele Werkplek biedt echter meer dan alleen esthetische voordelen. Het contact met natuurlijke elementen heeft een bewezen positief effect op zowel lichaam als geest, wat essentieel is voor het verhogen van productiviteit en motivatie.

 

Wist je dat…

N

stress en negatieve gevoelens met maar liefst 60 procent kunnen dalen?

N

spanning en angst verminderen met 37 procent?

N

boosheid en vijandigheid 44 procent afnemen?

N

vermoeidheid met 38 procent verminderd?

Hoog tijd dus om het nodige groen voor jouw bedrijf en de thuiswerkers aan te schaffen!

Bij Fijne Werkplek passen we zes kernprincipes van biofiel ontwerp toe om werkplekken te ontwikkelen die zowel productief als bevorderlijk voor het welzijn van medewerkers zijn:

1. Natuurelementen

We voegen natuurlijke elementen zoals water, planten en natuurlijk licht toe aan onze ontwerpen om een levendige en zuivere omgeving te creëren die stress vermindert en de luchtkwaliteit verbetert.

2. Natuurlijke patronen en processen

Onze ontwerpen bevatten herhalende patronen en structuren die in de natuur worden gevonden, zoals fractals en de Fibonacci-sequentie. Deze patronen zijn rustgevend en bevorderen een kalme werkomgeving.

3. Relaties met de plaats

We benutten lokale materialen en ontwerpen die reflecteren op de culturele en ecologische kenmerken van de locatie, waardoor elke werkplek uniek verbonden is met zijn omgeving.

4. Natuurlijke vormen en structuren

Door organische en onregelmatige vormen te gebruiken, doorbreken we de conventionele kantoorgeometrie om een meer ontspannen en uitnodigende ruimte te creëren.

5. Licht en ruimte

We maximaliseren het gebruik van natuurlijk licht en zorgen voor een ruime opzet die een gevoel van vrijheid en openheid bevordert, essentieel voor een prettige werkomgeving.

6. Natuurlijke verbinding

Onze ontwerpen erkennen de diepe verbinding tussen mens en natuur en faciliteren deze door middel van uitzichten op natuurlijke landschappen en toegang tot buitenruimtes, wat zorgt voor een harmonieuze werkomgeving.

Elk van deze principes helpt ons bij Fijne Werkplek om een gezonde, stimulerende en duurzaam verbonden werkplek te creëren.

Aan de slag

Bij Fijne Werkplek begrijpen we het belang van een stimulerende werkomgeving die natuur en welzijn integreert. Ons aanpak voor het ontwerpen van biofiele werkplekken is zorgvuldig afgestemd op de specifieke behoeften van elke organisatie.

1. Analyse van de werkomgeving:

We starten met een gedetailleerde evaluatie van uw bestaande kantoorruimte, rekening houdend met factoren zoals natuurlijk licht, ruimte-indeling en bestaande werkpraktijken.

2. Luisteren naar uw wensen:

Uw visie is onze leidraad. Wij luisteren aandachtig naar uw wensen en de specifieke behoeften van uw medewerkers om een omgeving te creëren die niet alleen mooi, maar ook functioneel is.

3. Duurzame materialen en plantenkeuze:

We selecteren duurzame materialen die de ecologische voetafdruk verlagen en kiezen planten die niet alleen esthetisch aangenaam zijn, maar ook bijdragen aan een betere luchtkwaliteit en minder stress.

4. Ontwerp en visualisatie:

Met de verzamelde informatie ontwerpen we een biofiele werkplek die harmonie en connectiviteit met de natuur bevordert. We presenteren dit ontwerp in visuele formaten, zodat u zich een duidelijk beeld kunt vormen van de eindresultaten.

5. Implementatie en onderhoud: Na goedkeuring van het ontwerp zorgen we voor de implementatie van alle elementen, van planten en groene muren tot duurzame meubels en decoraties. We bieden ook onderhoudsplannen aan om de vitaliteit van uw nieuwe biofiele werkplek te waarborgen.

Voor het aanleggen van bloemenweides, pluktuinen, fruitige werkplekken,… werken wij samen met Den Dar, een duurzame imkerij die eveneens gespecialiseerd is in het creëren van kleurrijke, groene (bijen)plekjes in en rond huis.